Dieta

Analiza jadłospisu

Dla osób, które chcą sprawdzić, czy ich sposób żywienia jest prawidłowy oraz czy dostarczają organizmowi odpowiednią ilość energii, białka, węglowodanów i tłuszczów, a także innych ważnych składników pokarmowych. Analiza jadłospisu polega na ocenie zawartości w diecie makroskładników, czyli: białek, tłuszczów i węglowodanów oraz pokryciu zapotrzebowania na te składniki z dietą  w stosunku do norm. Oceniamy również zawartość w diecie dobowej składników mineralnych i witamin, a na życzenie pacjenta również: kwasów tłuszczowych, cholesterolu itd. Najpierw pacjent spisuje swoje dzienne spożycie produktów w gramach lub porcjach z dwóch dowolnych dni w tygodniu oraz z jednego dnia wolnego od pracy. Po przeprowadzonej analizie dietetyk modyfikuje jadłospis, eliminuje błędy żywieniowe, pokazuje które produkty należy wykluczyć z diety, a które warto wprowadzić aby poprawić sposób żywienia. Dietetyk przedstawia zasady racjonalnego żywienia na piśmie w oparciu o piramidę żywieniową wg Instytutu Żywności i Żywienia.

Cena: 100,00 zł 50,00 zł.
Wypełnij ankietę
« wstecz